Vi köper era äpplen!

Vi på musteriet planerar denna säsong att producera must med främst lokala äpplen. Därför är vi mycket intresserade av att få köpa äpplen av alla som känner att de har mer frukt än man själv vill ta vara på. Bra för alla, såväl som miljö och klimat.
  • Vi betalar 4,5 kronor per kg för frukt, det är samma pris som vi generellt betalar hos odlare. Tänk på att kvalitén ska vara god knaka och smaka gott.
  • Vi har bingar att låna om ni har mycket frukt. Tänk på att allt för stora stötar kan sänka kvalitén. Behandla äpplena ganska varsamt.
  • Ni kan e-posta (musteriet@kvarnmusteriet.se) eller skicka SMS (070-3256357)om ni har frågor, kommer ni med tisdag-söndag 11:00-16:00, så bjuder vi på en kopp kaffe som tack för hjälpen.
  • Har ni inte möjlighet att köra äpplena till musteriet, så kan vi ordna med transport. Vi har också möjlighet att komma och plocka om så behövs och passar i tid, logistik osv. Vänligen kontakta oss i så fall. När vi plockar åt er sorteras äpplena för återbruk, samt äppelmust, vi ombesörjer transport för mustäpplen medan ni får själva köra skadad frukt till återbruk. Ingen ersättning utgår. På så sätt gör vi ett inslag för miljön och tar vara på den frukt som annars skulle gått till spillo. 
  • Ej kommersiellt odlad frukt får enligt skatteverket säljas skattefritt för 12000 kr per år och person. Har ni större kvantiteter ligger det på er att redovisa i deklaration. Vi tillhandahåller kvitto vid betalning.